Şerit Komutlarını Atla

Giriş

AKSARAY ŞEHİT ÖNDER GÜZEL
POLİS MESLEK EĞİTİM MERKEZİ

Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi şehir merkezine beş kilometre mesafede, Aratol Mevkii Konya yolu üzerinde Polis Okulu olarak kurulmuştur. Aksaray Polis Okulu Milli Emlak'tan temin edilen 261 dönümlük arazi üzerinde temeli atılmıştır. İnşasına 1982 yılında başlanan Polis Okulu, 17.12.1994 tamamlanarak aynı tarih ve 1494 sayılı Bakanlık oluru ile Polis Okulu olarak tescil edilmiştir. Polis Okulu Müdürlüğüne atanan 1.Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Öncül, bir Polis Okulunda olması gereken biçim ve modernizasyonda yapılandırılması için ne gerekiyorsa yaparak Aksaray Polis Okulu'nu 11 Eylül 1995 tarihinde eğitim ve öğretime açmıştır.

Polis Okulu Müdürlüğümüz Bakanlar Kurulu'nun 06.10.2001 tarih ve 24545 sayılı kararı ile Polis Meslek Yüksek Okulu olmuştur.

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu olarak faaliyet gösterirken İçişleri Bakanlığı'mızın 30.07.2015 tarihli onayı ile Polis Meslek Eğitim Merkezi olmuştur.

Polis Okulu döneminde 3.590 öğrenci, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü olarak 5.287 öğrenci, toplamda ise 8.877 öğrenci mezun vermiştir.​​POMEM (1).JPG

​​​​​​
  • İçişleri Bakanlığı